Osłonki celulozowo-wiskozowe typu Faser charakteryzują się wysoką odpornością mechaniczną i bardzo dobrymi właściwościami technologicznymi - można je bezproblemowo klipsować, posiadają dużą kurczliwość własną.
Są przystosowane do produkcji kiełbas parzonych, pieczonych, podsuszanych czy salami.
kolory:
Mahoń I - pozwala produkować wędliny o barwie mahoniowo-wiśniowej, o wyglądzie dobrze uwędzonych i podsuszonych w krótkim czasie, np. krakowska sucha,pieczona, cygańska, firmowa itp.
Kalibry:45, 55, 60, 65, 75
Ochara I, Bak Nat - pozwala produkować wędliny o barwie miodowo-orzechowej z różnym odcieniem wędzone lub nie np. oławska, krakowska pieczona, łopatkowa, żywiecka, wędliny drobiowe lub
żywiecka, krakowska sucha typu Krakus - jaśniejsze wersje (ochara)
Kalibry:55, 60 , 65 mm
Orzech I - pozwala produkować wędliny o barwie brązowo-orzechowej, o wyglądzie naturalnie dobrze uwędzonych i podsuszonych w krótkim czasie, np. szynkowa, krakowska sucha, pieczona, żywiecka, firmowa itp.
Kalibry: 55, 60, 80 mm
foto 1 -mahoń
foto 2 -bnat
foto 3 -orzech
foto 4 -mahoń i orzech